Grécka verejnoprávna televízia obnovuje vysielanie

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 18:58 • 2 min
Grécka verejnoprávna televízia obnovuje vysielanie

ATÉNY - Grécka verejnoprávna televízna stanica by mala najneskôr do štvrtkového rána obnoviť svoje vysielanie a vráti sa tak na obrazovky presne mesiac po tom, ako vláda nečakane oznámila jej zrušenie v záujme šetrenia verejnými prostriedkami.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru AFP o tom v stredu informoval predstaviteľ vlády pre oblasť médií Pantelís Kapsís, podľa ktorého budú zatiaľ prevažnú časť programu tvoriť dokumenty a spravodajstvo z tlačových agentúr. Vláda tak plní svoj predošlý sľub, že pôvodný Grécky rozhlas a televíziu (ERT) ešte v lete nahradí nová verejnoprávna inštitúcia. Na frekvenciách, kde pôvodne vysielali kanály ERT, sa v stredu zobrazovala modrá plocha s nápisom "Grécka verejnoprávna televízia", zemeguľou a farebnými vlnami.

Náhle zrušenie rozhlasu a televízie spojené s prepustením všetkých zamestnancov šokovalo v júni celé Grécko a takmer spôsobilo pád tamojšej konzervatívnej vlády. Tá si však za svojím rozhodnutím stojí, keďže prevádzka ERT bola podľa nej vysoko neefektívna a krajinu ročne stála 300 miliónov eur. Obnovené vysielanie by malo mať dočasný charakter približne dva mesiace, kým sa podarí vybudovať nový kolektív pracovníkov. Pôvodní zamestnanci ERT pritom stále odmietajú opustiť svoje pracoviská, odkiaľ s pomocou Európskej vysielacej únie pokračujú vo vysielaní cez internet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona