Grécka polícia zneškodnila bombu pred bankou v Aténach

NETKY.SK • 10 December 2014, 13:44 • 2 min
Grécka polícia zneškodnila bombu pred bankou v Aténach

ATÉNY - Grécka polícia zneškodnila dnes bombu, nastraženú pred bankou v severnej časti metropoly Atény údajne zo solidarity s odsúdeným bankovým lupičom, ktorý posledný mesiac drží protestnú hladovku, pretože chce navštevovať obchodnú školu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Polícia oznámila, že anonymný telefonujúci varoval dnes nadránom úrady pred načasovanou bombou na aténskom predmestí Aja Paraskevi. Polícia oblasť nepriedušne uzavrela a zariadenie zneškodnila kontrolovanom explóziou.
       

Telefonujúca osoba dala polícii 30 minút času pred výbuchom bomby a uviedla, že útok je prejavom solidarity s anarchistom Nikosom Romanosom, ktorý od 10. novembra odmieta jedlo a je hospitalizovaný v aténskej nemocnici. Romanosov právnik dnes oznámil, že jeho klient sa chystá prestať prijímať aj tekutiny.
     

Úrady odmietli Romanosove snahy navštevovať prednášky na univerzite.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies