Grécka polícia zasahovala proti anarchistom, ktorí zapaľovali autá

NETKY.SK • 3 December 2014, 09:37 • 2 min
Grécka polícia zasahovala proti anarchistom, ktorí zapaľovali autá

ATÉNY- Grécka polícia v utorok zasahovala proti anarchistom v centre Atén, ktorí podpálili autá a autobus verejnej hromadnej dopravy. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Násilným stretom polície s výtržníkmi predchádzala demonštrácia za prepustenie väzneného anarchistu. Ten drží za mrežami hladovku a žiada, aby ho prepustili na slobodu a mohol navštevovať univerzitu. Zo solidarity s uväzneným mladíkom pochodovalo centrom Atén približne osem až desaťtisíc ľudí. Poriadková polícia zasahovala proti anarchistom slzotvorným plynom. Výtržníci hádzali kamene. Úrady nehlásili žiadnych zranených, ani zatknutých. 
      

Mladý anarchista Nikos Romanos je odsúdený za účasť na ozbrojenej bankovej lúpeži. Úrady mu síce povolili urobiť prijímacie pohovory na Aténsku univerzitu. Účasť na prednáškach má však zakázanú. Mladík už tri týždne drží vo väzení hladovku a snaží sa docieliť, aby mu úrady prerušili trest a povolili účasť na prednáškach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies