Grécka policia zadržala ženy, ktoré chceli previesť utečencov do Albánska

NETKY.SK • 11 Október 2016, 16:35 • 2 min
Grécka policia zadržala ženy, ktoré chceli previesť utečencov do Albánska

SOLÚN - Polícia na severe Grécka zadržala dnes dve Grékyne podozrivé z pokusu previesť cez hranice s Albánskom skupinu sýrskych utečencov. S odvolaním sa na tamojšie úrady o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia ženy prichytila dnes skoro ráno v prefektúre Kastoria pri tom, ako v dvoch autách viezli dovedna 18 Sýrčanov vrátane šiestich detí. Utečenci podľa nej plánovali po prechode do Albánska pokračovať v ceste do niektorej z krajín na severe Európy.

 

Po marcovom uzavretí migračnej dohody medzi EÚ a Tureckom a po zablokovaní hlavnej tranzitnej trasy cez Balkán uviazlo v Grécku približne 60.000 utečencov, z ktorých väčšina by sa chcela dostať ďalej do niektorej z bohatších krajín Európy.

 

Mnohí z nich sa práve preto rozhodnú zaplatiť prevádzačom, o ktorých dúfajú, že im prechodom cez macedónske, bulharské či zriedkavo aj albánske hranice pomôžu v ich sne dostať sa ďalej na sever.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona