Grécka polícia zadržala desiatky migrantov; cestovať chceli s falošnými dokladmi

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 18:15 • 2 min
Grécka polícia zadržala desiatky migrantov; cestovať chceli s falošnými dokladmi

ATÉNY - Grécka polícia zadržala cez víkend desiatky migrantov, ktorí sa pokúšali z Grécka vycestovať do iných európskych krajín s použitím falošných pasov, prípadne občianskych preukazov. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na ostrove Kréta sa cez víkend preukázalo falošnými cestovnými dokladmi celkovo 66 ľudí. K incidentom došlo na letiskách v tamojších mestách Iraklio, Chania či Sitia, pričom zmienené osoby sa z nich podľa gréckej polície pokúšali odletieť do Nemecka, Francúzska a ďalších krajín v strednej či západnej Európe.

 

Falšované cestovné dokumenty sa v Grécku objavujú od začiatku turistickej sezóny. Podľa informácií tamojšej polície za ne migranti platia okolo 1500-3000 eur. Prevádzači tak napriek uzavretiu balkánskej migračnej trasy naďalej "robia dobré obchody".

 

V niektorých prípadoch migranti dokonca predkladajú pravé dokumenty utečencov, na ktorých sa podobajú a ktorí medzičasom žijú v stredoeurópskych štátoch. Ak sa takíto migranti dostanú napríklad do Nemecka, svoje dokumenty posúvajú osobám, ktoré im ich takpovediac prepožičali, a sami žiadajú o azyl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies