Grécka polícia premiestnila z okolia macedónskych hraníc stovky migrantov

NETKY.SK • 23 Február 2016, 12:39 • 2 min
Grécka polícia premiestnila z okolia macedónskych hraníc stovky migrantov

ATÉNY - Grécka polícia premiestnila dnes stovky migrantov, ktorí uviazli pri macedónskych hraniciach po tom, ako ešte v pondelok zablokovali železničnú trať vedúcu do Macedónska.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na starostu pohraničnej obce Idomeni, kde sa zhromaždila väčšina z týchto migrantov.

 

Zmienenú železnicu blokovalo od pondelka približne 900 migrantov. Protestovali tak proti politike Macedónska, ktoré v nedeľu uzavrelo pre migrantov z Afganistanu hranice s Gréckom a vstup na svoje územie povolilo len utečencom z Iraku a Sýrie.

 

Vstup na železničný hraničný priechod Idomeni-Gevgelija majú momentálne povolený len pracovníci Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Iní humanitárni pracovníci však vpúšťaní nie sú, uviedol Antonis Rigas z humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF). Do oblasti sa nedostanú ani novinári, spresnila agentúra AP.

 

Policajti podľa informácií AP premiestňujú od dnešného rána z oblasti stovky prevažne afganských migrantov. Tých nakladajú do autobusov smerujúcich do Atén.

 

Na grécko-macedónskych hraniciach sa od nedele zoskupili tisícky migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies