Grécka polícia na Kose neúnavne registruje utečencov, už znížila ich počty

NETKY.SK • 13 August 2015, 10:03 • 2 min
Grécka polícia na Kose neúnavne registruje utečencov, už znížila ich počty

KOS - Príslušníci gréckej cudzineckej polície, ktorí nepretržite 24 hodín denne registrujú migrantov, do veľkej miery znížili počty sýrskych utečencov uviaznutých v zúfalých podmienkach na ostrove dovolenkárov Kos, kam denne prichádzajú z Turecka v preplnených člnoch stovky ľudí. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stredisko pre základnú registráciu, zriadené na štadióne na Kose, bolo dnes ráno zväčša prázdne - polícia totiž vydala dočasné cestovné doklady najmenej 1000 mužom, ženám a deťom.

 

Obrovské počty utečencov však stále táboria pred štadiónom a čakajú tam na registráciu. Prílev migrantov zavaľuje miestne úrady prácou.

 

Dnes nadránom sa na najmenej šiestich gumených člnoch priplavilo na pobrežie ostrova Kos vyše 200 ľudí, prevažne sýrskych Kurdov z vojnou zničeného mesta Kobané. Ďalšiu skupinu utečencov zachránila a vyzdvihla na mori loď pobrežnej stráže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona