Grécka pobrežná stráž zachránila asi 70 migrantov uviaznutých na pustom ostrove

NETKY.SK • 19 August 2016, 11:20 • 2 min
Grécka pobrežná stráž zachránila asi 70 migrantov uviaznutých na pustom ostrove

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž zachránila desiatky migrantov, ktorých čln narazil na plytčinu pri opustenom ostrovčeku neďaleko pobrežia juhozápadného Grécka, stovky kilometrov od zvyčajného vstupného bodu migrantov na územie tejto členskej krajiny Európskej únie. Informovala o tom dnes samotná pobrežná stráž a tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Čln vezúci približne 70 ľudí narazil v noci nadnes na plytčinu malého ostrova Sapientza pri juhozápadnom cípe polostrova Peloponéz. Drvivá väčšina migrantov sa však doplaví na grécke ostrovy vo východnej oblasti Egejského mora, vzdialenej niekoľko námorných míľ od tureckého pobrežia.

 

Plavidlá pobrežnej stráže vyzdvihli migrantov dnes ráno a prepravili ich na pevninu, kde ich zaregistrujú. Zatiaľ nie je známe, na akom druhu člna migranti cestovali, odkiaľ vyplávali alebo kam smerovali.

 

Údaje zverejnené vládou ukázali, že za posledných 24 hodín - od štvrtkového do dnešného rána - prišlo na grécke ostrovy 261 migrantov či utečencov. Ide o skok v porovnaní s nedávnymi počtami, ktoré sa pohybovali od niekoľkých desiatok do priemerne 150 ľudí denne.

 

Z migrantov, ktorí pricestovali za posledných 24 hodín, veľká väčšina - 139 ľudí - dorazila na ostrov Lesbos vo východnej oblasti Egejského mora. Zvyšok sa priplavil na ostrvy Chios, Samos, Leros a Karpathos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies