Grécka opozícia nepodporuje dôchodkovú reformu

NETKY.SK • 29 November 2015, 10:35 • 2 min
Grécka opozícia nepodporuje dôchodkovú reformu

ATÉNY - Gréckemu premiérovi Alexisovi Tsiprasovi sa v sobotu nepodarilo zabezpečiť podporu opozície pre náročnú dôchodkovú reformu.

slovakia

left justify in out

Krajina pritom v rámci programu pomoci prisľúbila, že tieto opatrenia predloží do decembra. Ľavicová vláda už zvýšila vek odchodu do dôchodku, zaviedla príspevky dôchodcov do systému zdravotnej starostlivosti a obmedzila predčasný odchod do dôchodku. Výmenou za to krajina získala časť prostriedkov z pomoci od medzinárodných veriteľov.


Atény však musia urobiť hlbšie reformy, aby bol dôchodkový systém v krajine životaschopnejší. Súčasťou tejto hlbšej reformy je zlúčenie penzijných fondov do jedného a škrty v doplnkových dôchodkoch.


Tsipras zvolal stretnutie s predstaviteľmi opozície s cieľom dosiahnuť širší konsenzus. Opozícia však odmietla vytvorenie výboru, ktorý by pripravil návrh dôchodkovej reformy. Informoval o tom grécky vládny predstaviteľ. "Opozícia sa nebude správať podľa očakávaní. Odmietli plán dôchodkovej reformy, ktorý predstavil premiér,“ uviedol. "Krajina sa zaviazala k (dodatočným) opatreniam dôchodkovej reformy v hodnote jedného percenta hrubého domáceho produktu (HDP). Vláda už našla priestor na opatrenia v hodnote 0,6 % HDP a vyzvala politických lídrov na schválenie zvyšných 0,4 %,“ povedal predstaviteľ vlády.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies