Grécka nezamestnanosť bude podľa MMF tri desaťročia dvojciferná

NETKY.SK • 23 September 2016, 17:31 • 2 min
Grécka nezamestnanosť bude podľa MMF tri desaťročia dvojciferná

ATÉNY - Medzinárodný menový fond (MMF) predpokladá, že nezamestnanosť v Grécku zostane na dvojcifernej úrovni viac ako tri desaťročia.

slovakia

left justify in out

Perspektíva ekonomického rastu zostáva podľa fondu slabá a existuje vysoké riziko, že rast bude slabší, ako sa prognózuje. Očakáva sa, že nezamestnanosť zostane dvojciferná až do polovice storočia, uviedol MMF v správe o Grécku, ktorú zverejnil v piatok. Fond vyzýva na to, aby európski veritelia odpustili krajine viac dlhov.


Vyžadovať sa bude ďalšie odpustenie dlhov a podstatne rozsiahlejšie, ako sa v súčasnosti zvažuje, konštatoval fond. Terajšie ciele gréckej vlády sú podľa MMF naďalej nerealistické, pretože stále predpokladajú, že Grécko dosiahne a mnohé desaťročia udrží prebytky primárneho rozpočtu na úrovni 3,5 percenta hrubého domáceho produktu.


Grécke hospodárstvo neustále posudzujú jeho veritelia, a to MMF a európske vlády a inštitúcie. Ľavicová vláda krajiny rokuje s inšpektormi o smerovaní reforiem, ktorých realizácia umožní uvoľnenie ďalšej núdzovej pomoci v sume 2,8 mld. eur. Krajina je od núdzovej pomoci závislá už od roku 2010.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies