Grécka ekonomika by sa v budúcom roku mala dostať z recesie

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 07:43 • 2 min
Grécka ekonomika by sa v budúcom roku mala dostať z recesie

ATÉNY - Grécky minister hospodárstva Kostis Hatzidakis predpokladá, že rok 2013 je posledným, v ktorom sa ekonomika krajiny nachádza v recesii, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Opäť získavame konkurencieschopnosť a už nikto nehovorí o vystúpení Grécka z eurozóny," povedal Hatzidakis v rozhovore pre nemecký denník Handelsblatt tesne pred krátkou návštevou spolkového ministra financií Wolfganga Schäubleho v Aténach.

Hatzidakis si od Schäubleho návštevy sľubuje posilnenie grécko-nemeckej spolupráce. V rokoch 2010 až 2012 nenavštívil Grécko takmer žiaden z najvyšších predstaviteľov Európskej únie (EÚ). "Mali sme pocit, že máme byť potrestaní," uviedol Hatzidakis. Schäubleho cesta do Grécka po vlaňajšej návšteve nemeckej kancelárky Angely Merkelovej symbolizuje prehĺbenie kooperácie.

Hatzidakis si veľa sľubuje od plánovaného fondu na podporu rastu gréckej ekonomiky, o ktorom sa bude hovoriť počas štvrtkovej (18.7.) Schäubleho návštevy. "Potrebujeme tento fond, aby sme naštartovali ekonomiku." Schäuble chce Aténam na podporu ekonomiky dať k dispozícii až 100 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies