Grécka burza by sa mohla otvoriť v utorok

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 09:46 • 2 min
Grécka burza by sa mohla otvoriť v utorok

ATÉNY - Grécka burza zostáva v pondelok zatvorená, mohla by sa však znovu otvoriť v utorok. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

"Je jasné, že burza v pondelok neotvorí, možno v utorok,“ uviedol zdroj. Ďalšia osoba s priamymi informáciami potvrdila, že grécki predstavitelia majú cieľ, ktorým je otvorenie burzy v utorok.


Grécka burza sa zatvorila 29. júna spoločne s bankami. Krajina v tento deň zároveň zaviedla kapitálové kontroly. Banky pritom už minulý pondelok otvorili svoje pobočky. Grécko zároveň predložilo svoje plány na posúdenie Európskej centrálnej banke (ECB) so žiadosťou o názor. Grécke ministerstvo financií by už povolilo otvorenie burzy aj v pondelok. Predstavitelia aténskej burzy však podľa zdrojov agentúry Reuters potrebujú viac času na technické detaily znovuotvorenia, ktoré zohľadní názor ECB.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona