Gréci znova štrajkujú: Chcú lepšie podmienky

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:10 • 2 min
Gréci znova štrajkujú: Chcú lepšie podmienky

ATÉNY - Zamestnanci štátnych nemocníc a učitelia v Grécku vstúpili dnes opäť do štrajku, pričom požadujú doplatenie miezd.

slovakia

left justify in out

Protestujú tiež proti nedostatku personálu, čo považujú za dôsledok vládnej politiky uplatňovanej v rámci programu finančnej záchrany krajiny.

 

Agentúra AP informuje o 24-hodinovej protestnej akcii lekárov, zdravotných sestier a iných pracovníkov štátnych nemocníc, ktoré sú tak prevádzkované len v núdzovom režime.

 

Pracovníci hlavných gréckych prístavov Pireus a Solún medzitým štrajkujú proti privatizácii, spojenej takisto s prijímaním medzinárodnej finančnej pomoci. Verejnú dopravu narušilo aj štvorhodinové prerušenie práce v aténskej sieti metra, električiek a mestských železníc.

 

Koalícia ľavicového gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa presadila v máji nový súbor úsporných opatrení, ktorého súčasťou sú zmeny v dôchodkovom systéme a zvyšovanie daní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies