Gréci vstúpili do 24-hodinového štrajku; uviazli turisti v prístavoch

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 12:01 • 2 min
Gréci vstúpili do 24-hodinového štrajku; uviazli turisti v prístavoch

ATÉNY - Grécki zamestnanci vstúpili dnes pri príležitosti 1. mája, Dňa práce, do 24-hodinového štrajku; prerušená je lodná a železničná doprava po celej krajine.

slovakia

left justify in out

Ako informuje agentúra DPA, štrajk sa dotkol tisícov uviaznutých turistov, pretože lode prestali premávať obojsmerne z prístavov i do prístavov Pireus a Rafina. Námorníci protestujú proti svojim kolektívnym zmluvám.

      

Účasť na protestných zhromaždeniach v mestách po celom Grécku ohlásili tisíce zamestnancov a pracovníkov súkromného sektora, ktorí sú nespokojní s úspornými opatreniami zavádzanými vládou. V uliciach Atén bolo kvôli demonštráciám rozmiestnených približne 1000 policajtov.
      

Opakované zoškrtávanie príjmov a zvyšovanie daní zintenzívnilo v Grécku šesťročný hospodársky pokles a nezamestnanosť dosiahla rekordnú úroveň 28 percent. Situácia sa však postupne zlepšuje, analyzuje agentúra AP. Očakáva sa, že ekonomika v priebehu tohto roka začne opäť rásť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies