Gréci sa môžu víťazstvom nad Lotyšmi výrazne priblížiť k MS

NETKY.SK • 9 September 2013, 11:36 • 2 min
Gréci sa môžu víťazstvom nad Lotyšmi výrazne priblížiť k MS

BRATISLAVA - V "slovenskej" G-skupine kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie sú v utorok na programe ďalšie tri stretnutia. Slovensko privíta v Žiline lídra skupiny Bosnu a Hercegovinu, v piatok sa podarilo zverencom trénera Jána Kozáka zvíťaziť v Zenici 1:0, čím si uchovali šancu na účasť na svetovom šampionáte.

slovakia

left justify in out

Z pohľadu SR bude veľmi dôležitý duel domáceho Grécka proti Lotyšsku v Pireu. Ak si Gréci pripíšu do tabuľky plný počet bodov, Slovensko aj v prípade víťazstva nad Bosnou bude mať už len minimálnu šancu na postup zo skupiny. Grécko v októbri ešte doma privíta Slovensko (11. októbra) a v domácom záverečnom súboji s outsiderom Lichtenštajnskom (15. októbra) zrejme nezaváha. Slovákom by výrazne pomohlo utorkové zaváhanie Grékov a víťazstvo nad Bosniakmi. "Atmosféra v tíme je veľmi dobrá, cieľom je získať plný počet bodov a uvidíme, ako zahrajú Slováci proti Bosniakom," citovala stránka woop.gr. trénera gréckeho národného tímu Fernanda Santosa. V prípade utorkového plného bodového zisku Bosny a Grécka už žiadny iný reprezentačný výber z "géčka" nemá šancu dostať sa na budúcoročné MS. 

Duel Litvy proti Lichtenštajnsku v Marijampole bude mať možno príchuť prípravného stretnutia. Obe mužstvá už prakticky už o nič nejde, len so cťou dohrať zvyšok kvalifikácie a posunúť sa v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Litva okupuje v G-skupine piatu pozíciu, na konte má päť bodov. Dosiahla zatiaľ len jedno víťazstvo - 2:0 v Lichtenštajnsku - a dve identické remízy (1:1) proti SR. 

Program utorkových duelov v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie (časy sú SELČ): 
Litva - Lichtenštajnsko (17.30 h, Marijampole), rozhoduje: Silagava (Gruz.) 
Slovensko - Bosna a Hercegovina (20.15 h, Žilina), rozhoduje: Fernández Borbalán (Šp.) 
Grécko - Lotyšsko (20.45 h, Pireus), rozhoduje: Jakobsson (Isl.) 

Tabuľka G-skupiny: 
1. Bosna a Hercegovina 7 5 1 1 23:4 16 
2. Grécko 7 5 1 1 8:4 16 
3. Slovensko 7 3 3 1 8:5 12 
4. Lotyšsko 7 2 1 4 8:15 7 
5. Litva 7 1 2 4 5:10 5 
6. Lichtenštajnsko 7 0 2 5 3:17 2 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies