Gréci riskujú vytlačenie z eurozóny, ak odmietnu záchranné pôžičky

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 12:07 • 2 min
Gréci riskujú vytlačenie z eurozóny, ak odmietnu záchranné pôžičky

Gréci riskujú vytlačenie z eurozóny, ak odmietnu záchranné pôžičky - Politika Francúzsky prezident Francois Hollande varoval dnes Grékov, že riskujú vytlačenie svojej krajiny z eurozóny, ak v nedeľných parlamentných voľbách podporia strany, stavajúce sa p

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky prezident Francois Hollande varoval dnes Grékov, že riskujú vytlačenie svojej krajiny z eurozóny, ak v nedeľných parlamentných voľbách podporia strany, stavajúce sa proti medzinárodným záchranným pôžičkám.
      "Rešpektujem grécky ľud - on rozhodne, aké výsledky volieb chce," uviedol Hollande, ktorého citoval grécky denník Ta Nea po prezidentovom interview pre súkromnú televíziu Mega.
      "Ale musím Grékov varovať, pretože je to mojou povinnosťou, lebo som priateľom tejto krajiny... Ak odstúpia od záväzkov, ktoré boli prijaté, a vzdajú sa všetkých možností na oživenie, potom budú niektoré krajiny eurozóny chcieť ukončiť prítomnosť Grécka v eurozóne," dodal Hollande, ktorého zvolili vo Francúzsku za prezidenta v máji.
      Gréci sú nahnevaní opakovanými škrtmi v príjmoch a dôchodkoch a zvyšovaním daní výmenou za mnohomiliardové medzinárodné záchranné pôžičky a v predčasných parlamentných voľbách 6. mája zasadili úder hlavným politickým stranám.
      Namiesto nich si, vysvetľuje agentúra DPA, zvolili menšie strany, stavajúce sa proti záchranným pôžičkám a nachádzajúce sa v politickom spektre napravo a naľavo. Tieto strany sa však nedokázali dohodnúť na koaličnej vláde, čo núti krajinu zopakovať si voľby v nedeľu 17. mája.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies