Gréci podľa Moscoviciho splnili podmienky pre ďalší úver

NETKY.SK • 10 Október 2016, 18:55 • 2 min
Gréci podľa Moscoviciho splnili podmienky pre ďalší úver

LUXEMBURG - Grécko splnilo všetky zostávajúce podmienky potrebné pre to, aby mohlo dostať ďalšie záchranné úvery od Európskej únie na podporu jeho ekonomiky. Povedal to v pondelok eurokomisár pre hospodárske a finančné záležitosti, dane a clá Pierre Moscovici.

slovakia

left justify in out

Eurokomisár uviedol, že Atény splnili takzvané míľniky, ktoré sú podmienkou pre uvoľnenie ďalších 2,8 mld. eur. Konštatoval, že krajina dosiahla dobrý pokrok a všetkých 15 míľnikov je teraz splnených. Moscovici sa takto vyjadril pri príchode do Luxemburgu, kde bude ministrov financií eurozóny informovať o pokroku Grécka.


Eurokomisár vyslovil názor, že ministri financií eurozóny pravdepodobne schvália uvoľnenie ďalšej pomoci Grécku ešte v priebehu pondelka. Zostávajúce takzvané míľniky sa týkali privatizácie, reforiem v energetickom sektore a riadenia bánk.

 

Euroskupina schválila Grécku vyplatenie len 1,1 miliardy eur

 

Ministri financií eurozóny, tzv. Euroskupina dali zelenú vyplateniu 1,1 miliardy eur z tretieho záchranného balíka Grécku. Ale ďalších 1,7 miliardy eur dostane až po dokončení všetkých úloh. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Ministri uvítali fakt, že grécke úrady zavádzajú reformy, ktoré sú potrebné na dokončenie revízie plnenia podmienok tretieho záchranného programu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies