Gréci po blamáži s Faerskými ostrovmi odvolali kouča Ranieriho

NETKY.SK • 15 November 2014, 13:53 • 2 min
Gréci po blamáži s Faerskými ostrovmi odvolali kouča Ranieriho

ATÉNY - Šokujúca prehra gréckych futbalistov s Faerskými ostrovmi (0:1) v kvalifikácii o postup na EURO 2016 stála hlavu trénera Claudia Ranieriho.

slovakia

left justify in out

Vedenie národného zväzu ho odvolalo z funkcie deň po piatkovej blamáži.
      

Gréci sa postarali o jedno z najväčších prekvapení doterajšieho priebehu kvalifikácie, keď na domácej pôde v Pireu senzačne pustili všetky tri body outsiderovi skupiny. Po hodine hry šokoval favorita strelou zo šiestich metrov z voleja Joan Edmundsson a majstri Európy z roku 2004 už nenašli sily na odpoveď. Po štyroch zápasoch sa tak s jediným bodom nečakane krčia na dne tabuľky.
      

Ranieri hneď po stretnutí nechcel hovoriť o svojej budúcnosti pri národnom tíme. Následne sa však ocitol pod ostrou paľbou kritiky gréckych médií a v sobotu podľa rozhlasovej stanice Skai už Talian ponúkol svoj post. "Neexistovala žiadna iná alternatíva, ako predčasne ukončiť jeho kontrakt," uviedol grécky zväz vo svojom vyhlásení.
      

"Bola to zrdvujúca prehra a beriem na seba plnú zodpovednosť za veľmi nešťastný výber trénera. Nasledovať budú ďalšie zmeny, ktoré sú potrebné, aby sa hanebný večer nezopakoval," povedal pre webstránku gréckeho zväzu jeho predseda Giorgios Sarris.
      

Ranieri, bývalý tréner Monaca, Juventusu, Chelsea či Atletica Madrid, prevzal grécky národný tím v lete od Fernanda Santosa. Pod jeho vedením však zažili "Hellas" ako najvyššie nasadený tím veľké sklamanie, keď v štyroch kvalifikačných vystúpeniach ani raz nezvíťazili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona