Gréci desať rokov po triumfe na ME: Pravda leží na ihrisku

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 13:32 • 2 min
Gréci desať rokov po triumfe na ME: Pravda leží na ihrisku

BELO HORIZONTE - Pred desiatimi rokmi šokovali futbalovú verejnosť, keď v Portugalsku všetkým favoritom vytreli kocúra a pod vedením nemeckého taktika Otta Rehhagela šokujúco vybojovali titul majstrov Európy.

slovakia

left justify in out

Odvtedy Gréci nedosiahli podobne prenikavý úspech, ale na nadchádzajúcom šampionáte v Brazílii sa pokúsia znova pripomenúť svetu.

 

"Naším základným cieľom je postup do vyraďovacej časti, čo sa nám predtým nikdy nepodarilo. Preto musíme ísť od zápasu k zápasu. Najdôležitejší je pre nás otvárací duel proti Kolumbii, lebo je prvý a čaká v ňom na nás nebezpečný tím," vyjadril sa na internetovej stránke svetového šampionátu pred sobotňajším stretnutím proti Kolumbii (Belo Horizonte, 18.00 SELČ) kapitán Grékov Jorgos Karagunis. Helénom v prijateľnej základnej C-skupine žreb prisúdil okrem "Los Cafeteros" ešte Pobrežie Slonoviny a Japonsko, napriek tomu sa ich meno neveľmi skloňuje v súvislosti s postupom do ďalšej fázy. "Neprekáža nám, že nás neradia k veľkým tímom. Niekedy to nie je na škodu veci. Je jedno, či vás vychvaľujú alebo nie, pravda beztak leží na ihrisku. V uplynulom desaťročí sme to viackrát demonštrovali. Myslím si, že ktokoľvek nás nebude brať s rešpektom, zaplatí za to. Sme si vedomí vlastnej sily. Ak budeme jednotní, môžeme dosiahnuť veľké veci," burcuje 37-ročný, už 135-násobný reprezentant Karagunis. 

 

Bez obávaného kanoniera Radamela Falcaa budú Kolumbijčania v Brazílii "obhajovať" druhú priečku z juhoamerickej kvalifikácie na MS. "V deň, keď som svetu oznamoval, že nemôže hrať, bol najsmutnejší počas mojej trénerskej anabázy pri tomto tíme," vyjadril sa argentínsky tréner José Pékerman. "Pestovatelia kávy" sú na MS prvý raz od Francúzska 1998 a v C-skupine patria medzi favoritov na postup. Veď v ofenzíve majú napriek absencii najväčšej hviezdy stále na výber: Carlos Bacca či Jackson Martínez už v Európe ukázali svoje možnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies