Great Wall Motor schladil očakávania na dohodu o prevzatí FCA alebo Jeepu

NETKY.SK • 23 August 2017, 12:08 • 2 min
Great Wall Motor schladil očakávania na dohodu o prevzatí FCA alebo Jeepu

PEKING - Čínska spoločnosť Great Wall Motor schladila očakávania na dohodu s koncernom Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Najnovšie totiž uviedla, že neprebiehajú žiadne rozhovory o prevzatí FCA, a možno sa nebude snažiť ani o prevzatie divízie Jeep taliansko-americkej automobilky.

slovakia

left justify in out

Great Wall len deň po tom, ako potvrdila záujem o FCA vyhlásila, že panuje "veľká neistota" ohľadne toho, či bude pokračovať v "skúmaní" FCA. Dodala, že od potvrdenia svojho záujmu neurobila "žiadny konkrétny pokrok" a nenadviazala kontakty s predstavenstvom spoločnosti FAC.

 

Generálny riaditeľ spoločnosti Sergio Marchionne minulý mesiac vyvolal špekulácie, keď povedal, že automobilka vyhodnotí, či oddeliť niektoré podniky. Značka Jeep dosahuje najlepšie výsledky.

 

Vzhľadom na význam tejto značky Morgan Stanley odhaduje, že Jeep má hodnotu 20,6 miliardy eur, čo je viac ako trhová hodnota celej skupiny.

 

Great Wall v pondelok (21.8.) potvrdila, že má záujem o kúpu Jeepu. Fiat ale vyhlásil, že zo strany Great Wall neznamenal žiadny krok, čo sa týka Jeepu, ale aj iných záležitostí súvisiacich s jeho podnikaním.

 

Je nepravdepodobné, že by FAC sám predával Jeep, čo by znamenalo aj prevzatie ďalších značiek ako Dodge, Ram a Chrysler. Spoločnosť Great Wall mohla naraziť aj na prekážky zo strany čínskych regulačných úradov pre nedávno zavedené obmedzenia na odlev kapitálu, uviedli analytici Deutsche Bank. Akvizícia by tiež vyžadovala schválenie USA, čo by mohlo byť komplikované pri súčasnej americkej vláde.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies