Grantový program Opora podporuje znevýhodnené skupiny obyvateľstva

NETKY.SK • 12 August 2010, 12:30 • 2 min
Grantový program Opora podporuje znevýhodnené skupiny obyvateľstva

Grantový program Opora podporuje znevýhodnené skupiny obyvateľstva

slovakia

left justify in out

Na podporu znevýhodnených skupín obyvateľstva a najmä na organizácie, ktoré poskytujú sociálne služby, sa už šiesty rok zameriava grantový program Opora. Tento rok je prioritne zameraný na dve oblasti: inovatívne integračné aktivity mimovládnych organizácií a individuálne plány konkrétnych klientov.
"Program Opora sme rozdelili na dva smery. Jedným z nich je zameranie na mimovládne organizácie, ktorým by sme radi poskytli inštitucionálny grant na to, aby sa organizácia ako celok rozvíjala, skvalitnila svoje služby, aby poskytla vzdelávanie svojim pracovníkom," vysvetlila Monika Lacková z Nadácie SPP.
Cieľom podpory je prispieť k zvýšeniu konkurencieschopnosti tretieho sektora tak, že organizáciám umožní posilniť ich vnútorné kapacity. Externá komisia zložená z odborníkov v sociálnej sfére vyberie v každom z ôsmich krajov Slovenska jednu organizáciu, ktorá môže získať príspevok vo výške 6600 eur. Celková suma určená na prerozdelenie je 53.280 eur. Uzávierka žiadostí je 9. septembra 2010.
"Druhý smer v rámci programu Opora je zameraný na individuálne plány konkrétnych klientov, ktorí sa nachádzajú v zariadeniach sociálnych služieb," skonštatovala Lacková. Táto časť programu sa tak zameriava na projekty, ktoré vychádzajú z aktuálnych potrieb znevýhodnených ľudí, podporujú ich spoluúčasť na zmenách v záujme zvýšenia kvality ich života.
Na podporu realizácie týchto plánov je v rámci tejto oblasti určená suma 32.720 eur. Maximálna podpora na jeden projekt bude 1660 eur. O podporu sa budú môcť uchádzať štátne i neštátne zariadenia poskytujúce sociálne služby. Uzávierka žiadostí je 3. marca 2011.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona