Granerud vyhral úvodný diel Turné 4 mostíkov

NETKY.SK • 30 December 2022, 08:48 • 2 min
Granerud vyhral úvodný diel Turné 4 mostíkov

OBERSTDORF - Nórsky skokan na lyžiach Halvor Egner Granerud sa stal víťazom úvodného podujatia 71. ročníka Turné štyroch mostíkov v nemeckom Oberstdorfe. Na Schattenbergu triumfoval suverénnym spôsobom s náskokom 13,4 bodu pred Poliakom Piotrom Zylom. Tretí skončil Zylov krajan a líder celkového poradia Svetového pohára Dawid Kubacki.

slovakia

left justify in out

Ani jeden z poliakov nedokázal Graneruda prekonať

 

Granerud si vytvoril výbornú východiskovú pozíciu už po 1. kole, v ktorom pristál na značke 142,5 m a usadil sa na čele o 4,6 bodu pred Zylom. V druhom kole zaletel víťaz stredajšej kvalifikácie do vzdialenosti 139 m, dostal vysoké známky za elegantný telemark a pripísal si na konto 15. individuálny triumf v SP, vôbec prvý na Turné.

Obhajca prvenstva na tradičnom podujatí Japonec Rjoju Kobajaši obsadil až 15. priečku s výraznou vyše 60-bodovou stratou na Graneruda a prakticky pochoval šance na zisk sošky Zlatého orla. Turné pokračuje na Silvestra kvalifikáciou na novoročnú súťaž v Garmisch-Partenkirchene.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies