Grand Prix Slovenska vyhral Bernas, Slovák Tybor na 2. mieste

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 15:15 • 2 min
Grand Prix Slovenska vyhral Bernas, Slovák Tybor na 2. mieste

BRATISLAVA - Grand Prix Slovenska UCI 1. 2, tretie preteky štvordielneho seriálu I. ročníka Visegrad 4 Bicycles Race z Bratislavy do Bratislavy, dlhé 147 km, vyhral Poliak Pawel Bernas. Najlepší zo slovenských pretekárov Patrik Tybor (Dukla Trenčín Trek) prišiel do cieľa na 2. mieste a získal 30 bodov do rebríčku UCI Continental Men Elite.

slovakia

left justify in out

"Z pelotónu som sa odpútal spolu s ďalším cyklistami v stúpaní na Pezinskej Babe. Nasledovalo viacero nástupov a únikov, ten rozhodujúci sa podaril Poliakovi Bernasovi, aj keď sme sa spolu so Slovincom Bajcom pokúsili o stíhačku. Keď sa nevydarila, pred cieľovou rovinkou som využil technický dojazd a od Slovinca sa odpútal. Tento výsledok je mojim najlepším v tomto roku," uviedol v cieli Tybor, ktorý v stredu na Grand Prix Česka obsadil 5. priečku.
     

Preteky odštartoval na pred hotelom Kempinski minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák v sprievode svojich kolegov z Poľska, Česka a Maďarska, ktorí sa zúčastňujú medzinárodnej bezpečnostnej konferencie GLOBESEC. "Perspektíva je pokračovať v tomto podujatí v podobe štyroch jednorazových pretekov na území štyroch krajín. Som rád, že sa na tomto modeli zhodli cyklistické federácie Slovenska, Poľska, Česka a Maďarska. Som rád, že sa preteky dostali do medzinárodného kalendára UCI, kde sa získavajú body do európskeho rebríčka. Verím, že sa neuskutočnia iba štyri ročníky, ale minimálne štyridsať ročníkov pretekov Višegrádskej štvorky," povedal pre TASR M. Lajčák.
     

Podujatie dokončia v sobotu 17. mája na území Maďarska pretekmi z Györu do Višegradu.

     

Výsledky, Grand Prix Slovakia, UCI 1. 2, Bratislava - Bratislava, 147 km: 1. Pawel Bernas (Poľ./BDC Marcpol), 2. Patrik Tybor (SR/Dukla Trenčín Trek), 3. Andi Bajc (Slovin./Amplatz BMS), ... 11. Martin Holomek (SR/Epic Janom Greenway)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona