Granáty nájdené v lese zneškodnil na mieste privolaný pyrotechnik

NETKY.SK • 3 November 2015, 10:18 • 2 min
Granáty nájdené v lese zneškodnil na mieste privolaný pyrotechnik

ORESKÉ – Za obcou Oreské v Michalovskom okrese sa našli granáty z obdobia 2. svetovej vojny. Muníciu neskôr priamo na mieste zneškodnil privolaný pyrotechnik.

slovakia

left justify in out

Povojnovú muníciu objavil v pondelok (2.11.) v lesnom poraste asi tri kilometre za obcou 23-ročný muž. Priestor následne zabezpečila polícia a privolaný pyrotechnik, ktorý dva ručné granáty typu RG34 neskôr priamo na mieste zneškodnil.

 

Polícia pripomína verejnosti, že je vždy potrebné, aby každý nález oznámila na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112.

 

„Občanom odporúčame, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou, a tak predišli možnému výbuchu, a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies