Granát na ubytovňu migrantov v Nemecku hodili osoby východoeurópskeho pôvodu

NETKY.SK • 10 Február 2016, 08:15 • 2 min
Granát na ubytovňu migrantov v Nemecku hodili osoby východoeurópskeho pôvodu

VILLINGEN-SCHWENNINGEN - Štyroch podozrivých z útoku ručným granátom na ubytovňu žiadateľov o azyl v meste Villingen-Schwenningen v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko z noci na 29. januára zadržali tamojší kriminalisti.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej vyplýva z dnešnej informácie tlačovej agentúry DPA, odvolávajúcej sa na policajné zdroje, na troch zo štvorice vo veku 23, 27 a 37 rokov vydali zatykače. Všetci muži majú východoeurópsky migračný pôvod, pre ich prípadnú xenofóbnu motiváciu nejestvujú indície.

 

O pozadí činu a jeho motíve zatiaľ polícia z taktických dôvodov s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie mlčí. V pozadí by však mali byť konflikty medzi bezpečnostnými subjektmi v regióne.

 

Ručný granát hodil ktosi cez plot pred ubytovňu azylantov v spomínanom meste. Bolo veľkým šťastím, že granát, ktorý dopadol neďaleko kontajnera s troma príslušníkmi strážnej služby, nevybuchol, zdôraznili už skôr policajné zdroje. Žiadatelia o azyl alarmovali mužov zákona, ktorí evakuovali z objektu asi 20 ľudí a následne granát zneškodnili. K zraneniam nedošlo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies