Graňákovi prišiel vhod únik z trápiaceho sa Rögle

NETKY.SK • 7 Február 2017, 18:10 • 2 min
Graňákovi prišiel vhod únik z trápiaceho sa Rögle

NITRA - Hrať doma pred príbuznými a kamarátmi je výnimočné, tvrdí hokejový obranca Dominik Graňák pred prípravným turnajom Slovakia Cup v Nitre. Spoľahlivý obranca bude v 33 rokoch a so 166 štartmi v národnom tíme najstarším a ďaleko najskúsenejším hráčom výberu trénera Zdena Cígera.

slovakia

left justify in out

Slováci v ostatných dvoch rokoch na Slovakia Cupe triumfovali, Graňák tento fakt berie aj ako záväzok do nastávajúcich dní. "Domáce prostredie je zaväzujúce, určitá forma zodpovednosti, ale nerozmýšľal som nad tým špeciálne, že obhajujeme víťazstvo. Minulý rok som bol pri tom a vyšlo to dobre. Bodaj by to bolo rovnaké aj teraz," zaželal si Graňák. O sile olympionikov Ruska, ktorí budú v piatok od 18.00 h prvým súperom Slovákov na domácom turnaji, má vysokú mienku. "Veľmi ťažký súper. Hrať proti mladým hráčom, ktorí nemajú isté miesto v zostave reprezentácie, je možno ešte ťažšie, ako proti prvému tímu. Ani netreba hovoriť, že Rusi majú širokú základňu a v nej plno šikovných hráčov," uviedol Graňák.

Havířovský rodák zároveň priznal, že do reprezentačného tímu prišiel tak trochu zabudnúť na utrápenú sezónu v tíme Rögle BK, ktorý sa nie a nie nakopnúť vo švédskej SHL. Graňákov tím je na poslednom 14. mieste tabuľky so ziskom 30 bodov a len 10 víťazstvami zo 41 zápasov. Graňák odohral 38 stretnutí s bilanciou 5 asistencií a žiadny gól.

 

"Som z toho frustrovaný. Náš hokej z môjho pohľadu nezodpovedá nárokom najvyššej švédskej súťaže. V klube to ani extra nejako neriešia, to je tá švédska mentalita. Počas sezóny som mal dvakrát možnosť odísť, ale rozhodol som sa, že zostanem. Povedal som si, že táto zlá výsledková situácia je výzva aj pre mňa samého. Či som sa rozhodol správne, uvidíme," skonštatoval Graňák. Zároveň prezradil, že švédska pokojná mentalita mu v živote vyhovuje, takže v prípade lepších výsledkov svojho tímu by ani len neuvažoval o nejakom odchode. "Vôbec by som nechcel niečo meniť, keby sme vyhrávali, ale keď sa prehráva....Som rád, že teraz v reprezentácii môžem na chvíľku zmeniť prostredie," dodal Graňák.

Program turnaja Slovakia Cup v Nitre:


piatok 10. februára: Bielorusko - Švajčiarsko (14.30), Slovensko - Rusko olympionici (18.00)
sobota 11. februára: Rusko olympionici - Bielorusko/Švajčiarsko (14.30), Slovensko - Bielorusko/Švajčiarsko (18.00)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies