Graňák si zaspieval slovenskú hymnu, poradil spoluhráčom ako na Slovan

NETKY.SK • 21 Február 2013, 09:46 • 2 min
Graňák si zaspieval slovenskú hymnu, poradil spoluhráčom ako na Slovan

Graňák si zaspieval slovenskú hymnu, poradil spoluhráčom ako na Slovan - Hokej Aj tretia tohtosezónna konfrontácia hokejistov Dinama Moskva a Slovana Bratislava sa skončila triumfom favorizovaného ruského tímu. Kým oba vzájomné duely v základnej časti pri

slovakia

left justify in out

img

Aj tretia tohtosezónna konfrontácia hokejistov Dinama Moskva a Slovana Bratislava sa skončila triumfom favorizovaného ruského tímu. 

Kým oba vzájomné duely v základnej časti priniesli tesné výsledky (3:2, 2:1 sn), v stredajšom úvodnom zápase 1. kola play off KHL zdolal obhajca Gagarinovho pohára súpera hladko 5:1. Z víťazstva domácich mal radosť aj obranca Dominik Graňák.

"Výsledok trochu skresľuje, až také ľahké to nebolo. Priebeh zápasu nebol taký jednoznačný, ako hovorí výsledok," vyslovil sa slovenský legionár v službách Dinama. "Lepší úvod do série sme si nemohli ani predstaviť. Či sme vyhrali 5:1 alebo 2:1, nie je v tomto momente podstatné. Hrá sa na štyri víťazstvá, takže výsledok netreba preceňovať."

Jeho spoluhráč Jakub Petružálek po príchode do Dinama dlho nevedel nájsť strelecké šťastie. Smolu pretrhol v najlepšom možnom čase, Slovanu dal dva góly, ku ktorým pridal jednu asistenciu a stal sa tak mužom zápasu. "Tešil som sa aj za neho. Pred stretnutím mal takého 'tušáka', že skóruje a ja som ho v tom utvrdil. Veľmi sme radi, že mu to tam konečne padlo," vyjadril sa Graňák na adresu českého útočníka, ktorý prišiel do moskovského tímu pred uzávierkou výmen z Amuru Chabarovsk. V klube mal nahradiť Alexandra Ovečkina, ktorý sa po konci lockoutu musel vrátiť do NHL. "Jakubovi chvíľu trvalo, kým si zvykol na iný herný systém. Nikto z nás sa ho však nesnažil dostať pod psychický tlak. Všetci vieme, aký je to kvalitný strelec."
Pre Graňáka mal zápas špecifickú príchuť. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 nastúpil proti krajanom, ktorých väčšinu dobre pozná z pôsobenia v národnom tíme. "Dá sa povedať, že 90 percent chalanov zo Slovana poznám. Pred zápasom som dal spoluhráčom nejaké rady, na čo si majú dať pozor. Dá sa povedať, že spolu s Filipom Novákom sme mali v šatni na starosti takú konkrétnejšiu prípravu," povedal 29-ročný zadák a prezradil, že si pred úvodným buly aj trochu zaspieval slovenskú hymnu.
Graňák si želal, aby v druhom stretnutí série jeho tím zopakoval výkon zo stredy. "Vieme, aký je Slovan silný protivník a ako ťažko sa proti nim presadzuje. Hrá odlišným štýlom ako ruské mužstvá. Musíme sa na nich opäť zodpovedne pripraviť a zopakovať výhru, aby sme išli do Bratislavy za stavu 2:0,"dodal.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies