Graňak nespokojný, chcel štvrťfinále i víťaznú rozlúčku

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 11:27 • 2 min
Graňak nespokojný, chcel štvrťfinále i víťaznú rozlúčku

OSTRAVA - Pred tromi rokmi slávil senzačný zisk striebra na prvom šampionáte pod taktovkou Vladimíra Vůjteka. V utorok večer nechýbal ani na rozlúčke odchádzajúceho trénera slovenskej hokejovej reprezentácie. Dominik Graňák však mal ďaleko od pocitov z MS 2012 v Helsinkách, v ostravskej ČEZ Aréne totiž so spoluhráčmi nesplnili základný cieľ a tým bolo dostať sa do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Slováci tak druhý rok po sebe zostali pred bránami play off a obsadili deviatu priečku. "Nedostali sme sa do štvrťfinále, takže je to samozrejme neúspech a je to škoda," zhodnotil Graňák vystúpenie. Podľa 31-ročného obrancu bola dôvodom neúspechu prvá polovica turnaja: "Úvodné zápasy sme nezvládli tak, ako sme chceli a tam nám tie body ušli. Aj z posledných troch duelov máme len dva, takže výsledkovo to nebolo ono, ale na druhej strane herne to bolo oveľa lepšie a vyrovnali sme sa kvalitným súperom," pokračoval.

 

Ako rozhodujúce sa ukázali straty bodov s Dánmi, Bielorusmi a najmä prehra s Nórskom (2:3), s ktorým reprezentanti viedli už 2:0. "Rozmýšľal som nad tým, že to boli veľmi vyrovnané zápasy. Až v štyroch sme hrali do predĺženia, respektíve nájazdov. Naozaj škoda prvej fázy turnaja, možno keby sme naplno bodovali s tými Dánmi. V tej danej situácii sme boli celkom spokojní s bodmi po prvých dvoch dueloch, lebo Bielorusi boli veľmi silní. Bolo to vidieť už vtedy a nakoniec to aj potvrdili. No ukázalo sa, že to nestačilo. Je to škoda, štvrťfinále by bol splnený cieľ," povedal.

 

Graňáka mrzel aj záverečný duel s USA, v ktorom sa chcel rozlúčiť víťazstvom s fanúšikmi. "Úvod zápasu nebol z našej strany dobrý, Američania boli naozaj veľmi efektívni. Od druhej tretiny sme začali viac korčuľovať, viac bojovať a ukázalo sa to. Možnože to nebolo z taktickej stránky najlepšie, ale bolo to zaujímavé pre divákov. Škoda, že sme nemali ten druhý bod, no som rád, že sme sa vrátili do zápasu," povedal a poďakoval divákom. "Ľudia, ktorí tu boli i tí, ktorí to sledovali doma, si to zaslúžili, pretože boli počas celého šampionátu fantastickí. Chcel by som sa im poďakovať v mene všetkých chalanov. Boli úžasní celý turnaj a aj dnes, keď nás hnali aj po takej vlažnej prvej tretine. Ešte raz ďakujem," vyhlásil.

 

Duel s USA bol zároveň posledným pre trénera Vladimíra Vůjteka, ktorému na konci mája vyprší kontrakt so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) a už ho nepredĺži. "Bol tu s nami dosť dlho a zažili sme s ním aj jeden obrovský úspech. Chceli sme sa mu poďakovať aj takýmto spôsobom. Škoda, že sme nevyhrali aspoň za dva body," dodal Graňák.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies