Grammy rozdajú 10. februára, nominácie budú známe 5. decembra

NETKY.SK • 1 Jún 2012, 19:23 • 2 min
Grammy rozdajú 10. februára, nominácie budú známe 5. decembra

Grammy rozdajú 10. februára, nominácie budú známe 5.

slovakia

left justify in out

img

Hudobné ceny Grammy rozdajú päťdesiaty piaty raz v nedeľu 10. februára 2013 na tradičnom mieste - v losangeleskom Staples Center. Nominácie budú známe v stredu 5. decembra 2012. Informuje o tom oficiálna webová stránka podujatia grammy.com. Priamy prenos z odovzdávania najprestížnejších hudobných cien, ako i zverejňovania vybraných nominácií, prinesie televízia CBS. O Grammy sa v rámci 55. ročníka môžu uchádzať albumy a skladby, ktoré boli, respektíve budú vydané od 1. októbra 2011 do 30. septembra 2012.

Tohtoročné 54. udeľovanie hudobných cien Grammy, ktoré sa konalo 12. februára, sledovalo v USA 39 miliónov divákov, čo je druhý najvyšší počet v histórii. Viac ako tri hodiny trvajúci ceremoniál divákov k televíznym obrazovkám pritiahol aj pre nečakané úmrtie speváčky Whitney Houston. Moderátor LL Cool J si ju v úvode uctil modlitbou a speváčka Jennifer Hudson na záver podujatia zaspievala jej najväčší hit I Will Always Love You.

Ďalším dôvodom bol triumf britskej hviezdy Adele, ktorá všetkých šesť nominácií premenila na ceny. Adele zároveň na Grammy vystúpila po prvý raz od operácie hlasiviek, pre ktorú od novembra nikde nekoncertovala. Popri anglickej speváčke sa na udeľovaní Grammy výrazne presadila aj americká rocková skupina Foo Fighters, ktorá šesť nominácií premenila na päť zlatých gramofónikov. Len o jednu cenu menej ako Foo Fighters získal rapper Kanye West.

V Staples Center počas galavečera vystúpili Bruce Springsteen a The E Street Band, Bruno Mars, Jason Aldean a Kelly Clarkson, Chris Brown, Coldplay a Rihanna, Tony Bennett a Carrie Underwood, Diana Krall, Paul McCartney, Taylor Swift, Katy Perry, Alicia Keys či Nicki Minaj. Špecialitou tohtoročných Grammy bolo comebackové vystúpenie kultovej skupiny The Beach Boys.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona