Grammy: Najviac nominácií získali Kanye West, Adele a Bruno Mars

NETKY.SK • 2 December 2011, 03:39 • 2 min
Grammy: Najviac nominácií získali Kanye West, Adele a Bruno Mars

Grammy Najviac nominácií získali Kanye West, Adele a Bruno Mars - Kultúra Americký rapper Kanye West získal najviac, až sedem, nominácií na tohtoročné ocenenie Grammy. Dovedna so šiestimi nomináciami nasledujú britská speváčka Adele a americký spevák Brun

slovakia

left justify in out

img

Americký rapper Kanye West získal najviac, až sedem, nominácií na tohtoročné ocenenie Grammy. Dovedna so šiestimi nomináciami nasledujú britská speváčka Adele a americký spevák Bruno Mars, ktorí však dominovali v hlavných kategóriách. Oznámili to dnes organizátori udeľovania tejto významnej ceny v oblasti populárnej hudby.
Kanye West získal síce nomináciu v najsledovanejšej kategórii pieseň roka za skladbu All of the Lights, ale ďalšie jeho nominácie sú prevažne žánrové. Vo všetkých troch hlavných kategóriách - pieseň, nahrávka a album roka - sa o sošky Grammy budú uchádzať len Adele a Bruno Mars, ktorých možno považovať za hviezdy nominačného večera v Los Angeles.
Z ďalších viackrát nominovaných zaujala skupina Foo Fighters, rapper Lil Wayne, nováčik - dubstepový DJ Skrillex, alternatívno-folková skupina Bon Iver, britskí rockeri Mumford and Sons. Po jednej nominácii v hlavných kategóriách majú aj speváčky Lady Gaga, Katy Perry a Rihanna.
Víťazov vo všetkých kategóriách na 54. každoročnom odovzdávaní cien oznámia na slávnostnej ceremónii 12. februára v Los Angeles.

Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies