Grammy budú môcť získať aj streamované albumy

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 16:11 • 2 min
Grammy budú môcť získať aj streamované albumy

BRATISLAVA - Predstavitelia americkej Národnej akadémie nahrávacích umení a vied pozmenili pravidlá, pričom medzi nominovanými nahrávkami sa po novom budú môcť nachádzať aj albumy zverejnené iba prostredníctvom streamovacích služieb. Dosiaľ mali nárok na nominácie iba fyzické albumy či digitálne nahrávky, ktoré si bolo možné aj stiahnuť.

slovakia

left justify in out

"Všimli sme si, že stúpol počet uznávaných umelcov, ktorí sa z filozofických dôvodov rozhodli ponúknuť svoju hudbu iba prostredníctvom streamovacích služieb. Nechceli sme ich vylučovať," odôvodnil rozhodnutie akadémie jej viceprezident Bill Freimuth.


Medzi ďalšie zmeny patrí aj zníženie počtu kategórií, v ktorých hlasujú členovia akadémie. Zatiaľ čo ich doterajší počet bol dvadsať, nové pravidlá ich zúžili na pätnásť. Členovia však naďalej budú hlasovať v ďalších štyroch základných kategóriách, ktorými sú Album roka, Nahrávka roka, Skladba roka a Nováčik roka.


Novinkou je tiež úprava podmienok vzťahujúcich sa na možných nominantov v kategórii Nováčik roka. Pôvodne museli hudobníci vydať aspoň jeden album, aby sa mohli kvalifikovať, pričom odteraz im postačí päť singlov. Okrem toho sa predstavitelia akadémie rozhodli premenovať kategóriu Najlepšia rapovo-spievaná spolupráca na Najlepší rapovo-spievaný výkon alebo rozdeliť Najlepší bluesový album na dve kategórie - Najlepší tradičný bluesový album a Najlepší súčasný bluesový album.

 

Rozšíril sa tiež počet a typ umelcov, ktorých uvedú v kategóriách Najlepší džezový vokálny album a Najlepší zborový výkon.


Nové pravidlá vstúpia do platnosti už v nadchádzajúcom 59. ročníku. Jeho nominácie budú známe 6. decembra, pričom udeľovanie cien sa uskutoční 12. februára v Los Angeles.

 

Bližšie informácie o pozmenených pravidlách sú dostupné na webstránke www.grammy.org.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies