Grajciar zarobí v Slasku Vroclav 10-tisíc zlotých mesačne

NETKY.SK • 18 Február 2015, 17:06 • 2 min
Grajciar zarobí v Slasku Vroclav 10-tisíc zlotých mesačne

VROCLAV - Slovenský futbalista Peter Grajciar sa v drese Slasku Vroclav, s ktorým sa v decembri dohodol na polročnom kontrakte s možnosťou predĺženia spolupráce, pri debute v najvyššej poľskej súťaži prezentoval gólom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný rodák zo Zvolena (nar. 17. septembra 1983) nastúpil v základnej zostave, v 55. min ako jediný skóroval za hosťujúci tím vo víkendovom súboji 20. kola Ekstraklasy na pôde Cracovie Krakov a prispel k remíze 1:1. Nová zimná posila vroclavského klubu, ktorá na trávniku strávila 61 minút, však bude patriť medzi najslabšie zarábajúcich futbalistov Slasku. Stredopoliar, ktorý v drese A-tímu SR odohral dosiaľ tri zápasy a strelil jeden gól, dostane v novom klubovom pôsobisku nie viac ako 10-tisíc zlotých (cca 2400 eur) mesačne. Vo vedení Slasku argumentujú tým, že Grajciar mal vážne zranenie kolena ešte počas anabázy v gruzínskom Diname Tbilisi, a tak do 30. júna 2015 by mal poberať práve spomenutý desaťtisícový plat. Vo vroclavskom klube si želajú, aby sa dostal na hernú úroveň z účinkovania v Slavii Praha, Sparte Praha či tureckom Konyaspore. Informuje o tom Przeglad Sportowy.

 

"S jeho výkonom som bol spokojný, strelil aj gól. Musíme však počkať, kým sa dostane do optimálnej formy a zaťažovať ho postupne. Dôležité bude, aby nemal zdravotné problémy ako v minulosti," uviedol tréner Slasku Tadeusz Pawlowski na margo Grajciara, ktorý by mal aspoň sčasti nahradiť poľského reprezentanta Sebastiana Milu. V prípade spokojnosti sliezskeho klubu s Petrovou výkonnosťou, následným uplatnením opcie od leta a tým jeho zotrvaním v Slasku aj v ďalšom období by si mal slovenský záložník výrazne finančne polepšiť - až o 100 percent. V porovnaní s krajanom Mariánom Kelemenom, ktorý ešte vlani chytal za vroclavský klub, je však "ohodnotenie" Grajciara stále nízke. V súčasnosti 35-ročný brankár a rodák z Michaloviec Kelemen podľa Przegladu Sportowy dostával 90-tisíc zlotých mesačne. 

 

Slask Vroclav figuruje po 20. kole najvyššej poľskej futbalovej súťaže na 2. mieste tabuľky Ekstraklasy s dvojbodovým odstupom na lídra Legiu Varšava. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona