Grajciar: Petržela je najkritickejší tréner v mojej kariére

NETKY.SK • 20 Október 2014, 17:30 • 2 min
Grajciar: Petržela je najkritickejší tréner v mojej kariére

VLAŠIM - Bývalý slovenský reprezentant Peter Grajciar sa po ťažkom zranení, ktoré ho vyradilo z futbalového kolotoča na poriadne dlhú dobu, aktuálne rozohráva v českom druholigovom tíme FC Graffin Vlašim.

slovakia

left justify in out

Ešte ako hráč Dinama Tbilisi si ofenzívny stredopoliar vlani v júlovom prípravnom zápase proti Dinamu Moskva privodil zranenie a v pražskej klinike Malvazinky sa podrobil plastike predného krížneho väzu a zošívaniu natrhnutého menisku. V Tbilisi s ním v novembri 2013 rozviazali zmluvu. Zvolenský rodák začiatkom tohtoročného septembra podpísal zmluvu do konca jesennej časti aktuálnej sezóny s českým druholigistom, ktorého vedie Vlastimil Petržela.

 

"V II. lige som sa ocitol aj pred desiatimi rokmi v drese FC Nitra. Teraz som mal v hlave nejaké výčitky, chcel som zostať na vrchole, ale uvedomujem si, že to spôsobilo moje zranenie a nie pokles výkonnosti. Stále verím, že na I. ligu mám a vrátim sa na túto úroveň," povedal pre špecializovaný portál efotbal.cz 31-ročný krídelník. 

 

Grajciar už v elitných súťažiach pôsobil v domovine, Česku, Turecku i Gruzínsku. "Očakával som, že úroveň druhej českej ligy bude nižšia, ale bol som prekvapený. Je to bojovnejšia súťaž, niektoré zápasy sú náročnejšie ako v prvej lige. Niektoré mužstvá bojovnosťou nahrádzajú svoju menšiu technickú vyspelosť," vyhlásil záložník deviateho tímu v tabuľkovom poradí. 

 

Vlašim zaostáva za vedúcim Varnsdorfom len o štyri body, čo klub po úvodnej tretine sezóny udržuje v hre o horné priečky aj na konci ročníka. Zásluhu na tom má, prirodzene, i hlavný kouč mužstva Petržela, ktorý v minulosti viedol Spartu Praha, Slaviu Praha, Zenit Petrohrad či Zemplín Michalovce. "Pán Petržela je prísny, ale skôr by som povedal, že je veľmi kritický. Najkritickejší tréner v mojej kariére. Mne osobne prízvukuje, aby som zrýchlil svoju hru," uzavrel Peter Grajciar, ktorý má na konte tri štarty v seniorskej reprezentácii Slovenska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona