Gröhling si v prípade otvorenia škôl uvedomuje veľkú zodpovednosť

NETKY.SK • 5 Máj 2020, 14:59 • 2 min
Gröhling si v prípade otvorenia škôl uvedomuje veľkú zodpovednosť

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) si v súvislosti s otváraním škôl a školských zariadení, ktoré sú momentálne z dôvodu koronakrízy zatvorené, uvedomuje zodpovednosť voči mladým ľuďom aj učiteľom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Reagovať zodpovedne, nie emotívne 

"Chcem, keď to povieme, tak aby tá informácia naozaj platila. Mám obrovskú zodpovednosť voči tomu, že v celom systéme sa nachádza jeden milión mladých ľudí a viac ako 100 000 učiteľov, ktorí reagujú na každé jedno vyjadrenie, ktoré dáte," poznamenal minister školstva. Doplnil, že chce byť zodpovedný a nechce hovoriť emotívne a nepripravene, lebo si uvedomuje, že ovplyvňuje obrovskú masu ľudí.

 

img

 

Školy sú až v poslednej fáze 

Minister potvrdil, že aj v pondelok (4. 5.) diskutoval s tímom epidemiológov o možnosti otvárania škôl. Nateraz však stále platí, že žiaci do škôl fyzicky nechodia a vzdelávajú sa z domu. Školy by mali byť otvorené až v štvrtej fáze uvoľňovania opatrení. Od stredy 6. mája sa uvoľní naraz druhá aj tretia fáza.

 

Otváranie podľa situácie 

Postupné otváranie škôl a materských škôl bude témou série samostatných stretnutí, v hre je viacero možností, uviedol ešte vo včerajších hodinách premiér Igor Matovič (OĽaNO). Doplnil, že úlohu zohrajú viaceré parametre i vývoj aktuálnej situácie v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

 

img

 

Žiaci doma od marca 

Školy a školské zariadenia sú z dôvodu šírenia nového koronavírusu zatvorené od marca. Počas mimoriadneho prerušenia vyučovania v školách sa vzdelávanie realizuje dištančnou formou.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies