Gröhling: SaS ide na koaličné rokovanie s postojom, ktorý sa nezmenil

NETKY.SK • 26 August 2022, 11:05 • 2 min
Gröhling: SaS ide na koaličné rokovanie s postojom, ktorý sa nezmenil

BRATISLAVA – SaS ide na piatkové rokovanie vládnych strán o 16:00 s postojom, ktorý sa nezmenil.

slovakia

left justify in out

Uviedol to minister školstva a podpredseda SaS Branislav Gröhling na piatkovej tlačovej konferencii. SaS naďalej trvá na odchode lídra OĽaNO a ministra financií Igora Matoviča z vlády. „Čaká nás dôležité rokovanie. Predpokladám, že to bude jedno z posledných rokovaní, kde si opätovne vyslovíme svoje názory. My ideme s tým istým nastavením, ako sme dlhodobo mali a ako deklarujeme ostatné dva mesiace,“ uviedol minister.

 

img

 

V súvislosti s presadzovaním reforiem po prípadnom odchode SaS z vlády podotkol, že sa treba pýtať koaličných partnerov, ktorí ostanú vo vláde. „Všetko, čo sme navrhli v rámci plánu obnovy, sa doteraz podľa plánu realizovalo,“ poznamenal. Gröhling skonštatoval, že v mediálnom priestore sa spomínajú rôzne mená jeho prípadného nástupcu vo vedení rezortu školstva.

 

„Túto diskusiu som mal s pánom premiérom, on mi povedal svoj názor,“ uviedol minister, no nekonkretizoval slová premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO). Čo sa týka úvahy, že by ho nahradil poslanec za OĽaNO Richard Vašečka, s tým sa Gröhling podľa vlastných slov stretáva pravidelne. Poukázal na to, že Vašečka je šéfom parlamentného školského výboru. 

 

Možno vás zaujme: Fico a Sulík budú rokovať v súvislosti so zdražovaním a rastúcimi cenami energií



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona