GP začala konať v prípade Hlinových výhrad k memorandu s U. S. Steel

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 16:16 • 2 min
GP začala konať v prípade Hlinových výhrad k memorandu s U. S. Steel

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra postúpi príslušnej prokuratúre záznam o skutočnostiach, ktoré oznámil nezaradený poslanec Alojz Hlina v súvislosti s podpisom memoranda medzi vládou a americkou spoločnosťou U. S. Steel o jej o ďalšom zotrvaní v metropole východného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Hlinovi sa nepozdáva, že premiér Róbert Fico podpísal taký text memoranda, v ktorom sa slovenská strana zaviazala, že zákon o obnoviteľných zdrojoch energie sa bude novelizovať do januára budúceho roka. Je tam aj opis spôsobu, ako sa zákon znovelizuje. Zákony sa však definitívne schvaľujú až v parlamente, nie na rokovaní vlády, upozorňoval pred časom Hlina. "Poslanec navštívil niekoľkokrát GP SR a vyjadril podozrenie zo spáchania trestného činu. Trestné oznámenie, ani podnet nepodal. Na základe návštev bol spísaný záznam o skutočnostiach, ktoré oznámil. Záznam bude po vyhodnotení postúpený príslušnej prokuratúre," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Hlina postup prokuratúry privítal. "Som rád, že generálna prokuratúra v tejto veci začala sama konať a ani som nemusel vypisovať všelijaké podania a oznámenia ako poslanec Smeru A. Martvoň, lebo mne sa to dosť bridí," dodal Hlina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies