GP SR: Inštitúciu vedie oddnes 1. námestník generálneho prokurátora L. Tichý

NETKY.SK • 3 Február 2011, 12:59 • 2 min
GP SR: Inštitúciu vedie oddnes 1. námestník generálneho prokurátora L. Tichý

GP SR: Inštitúciu vedie oddnes 1. námestník generálneho prokurátora L. Tichý

slovakia

left justify in out

img

Generálnu prokuratúru SR vedie oddnes 1. námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý. Vo funkcii nahradil bývalého šéfa prokurátorov Dobroslava Trnku, ktorému sa v stredu (2.2.) skončilo funkčné obdobie. Tichý zostane na poste dovtedy, kým parlament nezvolí nového generálneho prokurátora.
      Meno nového šéfa prokurátorov už malo byť známe, no poslancom Národnej rady SR sa ho v tajnej voľbe doteraz nepodarilo vybrať. Predseda parlamentu a líder SaS Richard Sulík po rokovaní Koaličnej rady (11.1.) oznámil, že Trnkov nástupca by mal byť známy v priebehu piatich až šiestich mesiacov.
      "Ideme veľmi rýchlo zmeniť rokovací poriadok tak, aby sme zmenili voľby na verejné," avizoval.
      Okrem toho ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) pripravuje zmeny v postavení generálneho prokurátora. "Predpokladám, že budú predložené na marcovú schôdzu. Hneď potom vyhlásim lehotu na predkladanie kandidátov," ubezpečil Sulík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona