GP SR: D. Trnka bude šéfovať prokurátorom už iba dva dni

NETKY.SK • 1 Február 2011, 12:18 • 2 min
GP SR: D. Trnka bude šéfovať prokurátorom už iba dva dni

GP SR: D. Trnka bude šéfovať prokurátorom už iba dva dni

slovakia

left justify in out

img

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka bude vo svojej funkcii už len dva dni. V stredu 2. februára sa mu totiž končí sedemročné funkčné obdobie. Od štvrtka 3. februára ho vo funkcii nahradí prvý námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý. Generálnu prokuratúru povedie do zvolenia nového šéfa prokurátorov.
      Nový generálny prokurátor mal byť už známy, no parlamentu sa ho doteraz nepodarilo zvoliť. Podľa zákona o prokuratúre do zvolenia nového generálneho prokurátora riadi inštitúciu prvý námestník. Predseda Národnej rady SR a líder SaS Richard Sulík po rokovaní Koaličnej rady (11.1.) oznámil, že meno Trnkovho nástupcu by malo byť známe v priebehu piatich až šiestich mesiacov.
      "Ideme veľmi rýchlo zmeniť rokovací poriadok tak, aby sme zmenili voľby na verejné," avizoval. Okrem toho ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) pripravuje zmeny v postavení generálneho prokurátora. "Predpokladám, že budú predložené na marcovú schôdzu. Hneď potom vyhlásim lehotu na predkladanie kandidátov," ubezpečil Sulík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies