GP rozšíri trestné stíhanie v kauze odpočúvania vojenským spravodajstvom

NETKY.SK • 30 Marec 2012, 07:36 • 2 min
GP rozšíri trestné stíhanie v kauze odpočúvania vojenským spravodajstvom

GP rozšíri trestné stíhanie v kauze odpočúvania vojenským spravodajstvom - Krimi Generálna prokuratúra rozšíri trestné stíhanie voči štyrom bývalým agentom vojenskej spravodajskej služby a jej exriaditeľovi Pavlovi Brychtovi, ktorí sú už od februára obvin

slovakia

left justify in out

img

Generálna prokuratúra rozšíri trestné stíhanie voči štyrom bývalým agentom vojenskej spravodajskej služby a jej exriaditeľovi Pavlovi Brychtovi, ktorí sú už od februára obvinení v kauze odpočúvania, o ďalších 29 skutkov. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Pravda.
      "V najbližšom čase bude rozšírené trestné stíhanie o približne 29 skutkov. Podrobnejšie informácie v súčasnom stave prípravného konania nebudeme poskytovať," povedala denníku hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.
      Agenti Vojenského obranného spravodajstva, ktoré spadalo pod bývalého ministra obrany Ľubomíra Galka (SaS), sú obvinení zo zneužívania právomocí verejného činiteľa a z porušovania cudzích práv. Okrem redaktorov Pravdy a TA3 vraj takto odpočúvali desiatky ďalších ľudí.
      Denník ďalej informoval, že prokuratúra čaká ešte na rozhodnutie o sťažnostiach, s ktorými sa na prokuratúru obvinení obrátili. Námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka nevylúčil, že prokuratúra počíta s ďalším obvinením osôb.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona