GP: Harabinovi zatiaľ zaplatiť nemieni, zvažuje všetky zákonné prostriedky

NETKY.SK • 14 November 2013, 15:27 • 2 min
GP: Harabinovi zatiaľ zaplatiť nemieni, zvažuje všetky zákonné prostriedky

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra SR zatiaľ nemieni zaplatiť predsedovi Najvyššieho súdu SR Štefanovi Harabinovi 150.000 eur, ktoré vysúdil za to, že bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka v roku 2008 verejne potvrdil, že prepis telefonického rozhovoru Harabina a Bakiho Sadikiho, stíhaného za obchodovanie s drogami, bol súčasťou dohľadového spisu prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnešného stanoviska Generálnej prokuratúry, ktoré TASR poskytla jej hovorkyňa Andrea Predajňová. "Generálna prokuratúra zvažuje využiť všetky zákonné prostriedky na zmenu právoplatného súdneho rozhodnutia v občianskoprávnej veci a na odvrátenie dôsledkov tohto rozhodnutia voči Generálnej prokuratúre SR," uviedla Predajňová. V tomto prípade rozhodoval ako posledný 25. septembra Krajský súd v Bratislave.

Denník Sme informoval, že keď sa Harabin pýtal na prepis z roku 1994 oficiálnym listom, prokuratúra mu odpovedala, že prepis nie je súčasťou trestného spisu v kauze Bakiho Sadikiho. "Generálna prokuratúra preskúmava všetky vecné, dozorové, vyšetrovacie spisy, ktoré sa týkajú trestnej veci Bakiho Sadikiho a priamo súvisia s predmetnou občianskoprávnou vecou," uviedla dnes Predajňová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies