Götze vzbudil rozruch, namiesto adidasiek si dal štucne Nike

NETKY.SK • 11 Október 2013, 13:24 • 2 min
Götze vzbudil rozruch, namiesto adidasiek si dal štucne Nike

MNÍCHOV - Nemecký futbalový reprezentant Mario Götze sa postaral o rozruch v národnom tíme pred piatkovým zápasom kvalifikácie MS 2014 proti Írsku, keď si namiesto spoločných štucní od firmy Adidas obul ponožky vlastného sponzora Nike. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Len pri výbere kopačiek má každý právo na vlastný výber, takže také veci by sa nemali stávať. Je to nepríjemná situácia," povedal manažér nemeckej reprezentácie Oliver Bierhoff. Adidas je sponzorom nemeckého národného tímu už po desaťročia a Götze mal osobný kontrakt s Nike. Stredopoliar Bayernu Mníchov pre Bild uviedol, že nechcel robiť reklamu svojmu sponzorovi. Obul si ponožky len pred štvrtkovým tréningom, ako súčasť rehabilitácie po zranení.

"Nechcel som nikoho provokovať alebo robiť reklamu niekomu. Už sa to však nebude opakovať," povedal Götze, ktorý sa len nedávno vrátil do hry po augustovom zranení členka.

Götze už dostal jednu pokutu od Bayernu Mníchov za podobný priestupok. Na oficiálnu prezentáciu prišiel s tričkom a veľkým logom Nike. Adidas je však aj v prípade bavorského klubu oficiálnym a dlhoročným sponzorom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona