Gorillaz skrátili vystúpenie, rapper spadol z pódia

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 08:16 • 2 min
Gorillaz skrátili vystúpenie, rapper spadol z pódia

BRATISLAVA - Skupina Gorillaz musela cez víkend predčasne ukončiť svoje vystúpenie na festivale Roskilde po tom, ako počas piesne Clint Eastwood spadol z pódia jeden z členov jej aktuálnej koncertnej zostavy, rapper Del the Funky Homosapien.

slovakia

left justify in out

"Ďakujeme za nádherný večer!" rozlúčil sa chvatne s obecenstvom líder Gorillaz Damon Albarn. Rappera hneď previezli do nemocnice, kde sa zotavuje z následkov pádu, jeho stav však nie je vážny.

 

"Som v poriadku, ale nejaký čas ešte zostanem v nemocnici. Starajú sa tu o mňa výborne!" odkázal fanúšikom Del the Funky Homosapien ešte v nedeľu z nemocnice.

Festival v dánskom Roskilde patrí k najväčším a najrešpektovanejším európskym letným hudobným festivalom. Na aktuálnom ročníku vystúpili okrem Gorillaz napríklad aj Eminem, Bruno Mars, Nick Cave & The Bad Seeds, Dua Lipa, Sigrid, Charlotte Gainsbourg, Odesza či My Bloody Valentine.

Virtuálnu skupinu Gorillaz vytvorili v roku 1998 Damon Albarn a Jamie Hewlett, pričom jej členmi sú fiktívni hudobníci 2-D, Murdoc Niccals, Noodle a Russel Hobbs. Debutový, eponymný album vydali v roku 2001. Po ňom nasledovali nahrávky Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011), po ktorej si dala formácia prestávku. Vlani vydali album Humanz a v tomto roku novinku The Now Now. Na konte majú hity ako Clint Eastwood (feat. Del The Funky Homosapien), 19-2000, Feel Good Inc. (feat. De La Soul), Dare (feat. Shaun Ryder) alebo Dirty Harry (feat. Bootie Brown). Podarilo sa im získať napríklad Grammy, BRIT Award, NME Award alebo dve MTV Video Music Awards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona