Gorillaz nahrávajú nový album, zverejnili videá zo štúdia

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 17:12 • 2 min
Gorillaz nahrávajú nový album, zverejnili videá zo štúdia

LONDÝN - Jamie Hewlett, spoluzakladateľ anglickej kapely Gorillaz, zverejnil prostredníctvom služby Instagram videá zo štúdia, kde skupina nahráva nový album.

slovakia

left justify in out

V jednom príspevku sú Hewlettov kolega Damon Albarn, hudobník Jean-Michel Jarre, producent The Twilite Tone a muzikant Liam Bailey. V druhom videu figurujú len poslední dvaja spomínaní interpreti.


Názov ani dátum vydania novinky zatiaľ nie sú známe. Štyridsaťosemročný Damon Albarn, známy aj z kapely Blur, ešte v roku 2014 vyhlásil, že nový album Gorillaz by chceli uviesť na trh v roku 2016.


Virtuálnu kapelu Gorillaz vytvorili Albarn a Hewlett v roku 1998, pričom jej členmi sú fiktívni hudobníci 2D, Murdoc Niccals, Noodle a Russel Hobbs. Debutový, eponymný album vydali v roku 2001. Po ňom nasledovali nahrávky Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011), po ktorej si formácia dala prestávku. Na konte majú hity ako Clint Eastwood (feat. Del The Funky Homosapien), 19-2000, Feel Good Inc. (feat. De La Soul), Dare (feat. Shaun Ryder) alebo Dirty Harry (feat. Bootie Brown). Podarilo sa im získať napríklad jednu Grammy, NME Award, dve MTV Video Music Awards alebo deväť nominácií na BRIT Awards.

 

 

 

💣

Video uverejnené používateľom hewll (@hewll),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona