VIDEO Gorila v zoo zaútočila na dievčatko, ktoré sa bilo do hrude

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 18:53 • 2 min
VIDEO Gorila v zoo zaútočila na dievčatko, ktoré sa bilo do hrude

OMAHA – Pravdepodobne každí už aspoň raz v živote bol v zoologickej záhrade, či už ako dieťa alebo dospelý. Možno ste tam videli aj výbehy, ktoré boli ohradené iba sklenenými oknami.

slovakia

left justify in out

Sklenené výplne na výbehoch so zvieratami sú samozrejme veľmi hrubé a pevné, aby návštevníci zoo boli v bezpečí. Po zhliadnutí tohto videa však možno svoj názor prehodnotíte.

Na internete sa objavilo neuveriteľné video zo zoo Henryho Doorlyho v americkej Omahe, štáte Nebraska. Na záberoch vidieť malé dievčatko ako si pri pozorovaní primátov búcha do hrude. V zápätí sa k nej rozbehne gorila Kigito a mocným úderom na sklo sa pokúsi na dieťa zaútočiť. Na hrubom skle sa objaví prasklina a šokovaná rodina okamžite uteká do bezpečia.

 



Predstavitelia zoo však trvajú natom, že rodina nebola v nebezpečenstve a nič jej nehrozilo.

 

Gorila horská

 

Dospelý jedinec gorily horskej meria 1,3 až 1,9 metra a dosahuje hmotnosť až 210 kilogramov. Primáty sú spoločenské a zdržujú sa v početných skupinách, v ktorých môže byť až 40 jedincov. Každá skupina primátov vo voľnej prírode obýva teritórium s rozlohou 400 až 800 hektárov. Za súmraku sa samce ukladajú k spánku na zemi, zatiaľ čo samice s mláďatami niekedy v hniezdach na stromoch. Gorily plašia votrelcov vreskotom, keď však nezaberie tak začne alfa samec (u goríl zvaný aj strieborný chrbát) húkať, pričom sa postaví na zadné končatiny a zovretými päsťami sa bije do hrude. Ak to nestačí , tak sa s veľkým revom rozbehne smerom k votrelcovi a silným úderom ho zloží alebo uhryzne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona