Gorila opäť na súde!

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 16:31 • 2 min
Gorila opäť na súde!

BRATISLAVA - Na Okresnom súde Bratislava I dnes pokračoval proces s Dobroslavom Trnkom.

slovakia

left justify in out

Proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. v kauze Gorila pokračoval dnes výsluchom troch znalcov. Hlavné pojednávanie je prerušené do stredy 13. júla 2022, kedy je naplánované prehrávanie zvukových záznamov. Predtým sa riadne pojednávalo vlani v septembri. V závere roka 2021 zrušili termín hlavného pojednávania pre uprednostnenie inej väzobnej veci, v apríli sa nepojednávalo z dôvodu hospitalizácie obžalovaného.

 

Prečítajte si aj: Minister vnútra podpísal novú dohodu. Kto nás príde chrániť?
 

img

 

 
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na Dobroslava Trnku zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.


Podľa zistení polície, mal Dobroslav Trnka tiež prevziať od podnikateľa Mariána Kočnera zvukovú nahrávku, obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov (tzv. GORILA). Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávkou mal Dobroslav Trnka a ďalšie dve osoby údajne vydierať finančníka Jaroslava Haščáka.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Pirát Krištofič sa oženil, na svadbe nechýbal ani Attila Végh



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies