Gorbačov: S Merkelovou som mal zaujímavý rozhovor, budem o ňom informovať Putina

NETKY.SK • 21 November 2014, 08:11 • 2 min
Gorbačov: S Merkelovou som mal zaujímavý rozhovor, budem o ňom informovať Putina

MOSKVA - Niekdajší prvý muž Sovietskeho zväzu, laureát Nobelovej ceny za mier Michail Gorbačov prezentoval dnes večer v Moskve knihu spomienok, ktorá vyšla v ruskom origináli s názvom Posle Kremľa (Po Kremli).

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov viedol v Berlíne (kde sa zúčastnil série spomienkových podujatí pri príležitosti výročia pádu Berlínskeho múru - pozn.TASR) nedávno mimoriadne zaujímavý rozhovor so spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou. "Bolo to dôverné, preto chcem o obsahu informovať najskôr prezidenta (Vladimira Putina)," citovala Gorbačova tlačová agentúra DPA.
      

O Merkelovej stretnutí s Gorbačovom sa mnoho informácií na verejnosť nedostalo, predpokladá sa však, že hovorili okrem iného aj o aktuálnej situácii na Ukrajine. Na margo nej Gorbačov v Moskve vyhlásil, že Rusko a Západ by mali nájsť kompromis. "Takýto kompromis sa zatiaľ nezrodil, ale ja ho považujem za možný, inak prehrajú všetci," dodal.
      

Sovietsky exprezident, ktorý v minulosti Vladimira Putina opakovane kritizoval, tentoraz ocenil jeho zásluhy, jeho prínos k záchrane Ruska pred rozpadom a dodal, že aj keď pri tom boli uplatnené autoritárske metódy, Putinov cieľ bol v záujme väčšiny.

 

Michail Gorbačov bilancuje v knižnej novinke o rozsahu viac ako 400 strán obdobie kolapsu bývalého ZSSR v roku 1991.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies