Gorbačov predáva rodinnú vilu v Bavorských Alpách

NETKY.SK • 23 Február 2017, 13:50 • 2 min
Gorbačov predáva rodinnú vilu v Bavorských Alpách

MOSKVA/BERLÍN - Bývalý sovietsky vodca Michail Gorbačov ponúkol na predal svoju rodinnú vilu v Bavorských Alpách, ktorej hodnota sa odhaduje na sedem miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Nehnuteľnosť aj s pozemkom ležiacu na brehoch jazera Tegernsee kúpili Gorbačovovci v roku 2006, oficiálne patrí politikovej jedinej dcére Irine Virganskej.

Trojposchodové sídlo Hubertus-Schlössl bolo postavené začiatkom 20. storočia a má 17 izieb s celkovou rozlohou 600 metrov štvorcových. Rozloha pozemku, ktorý ho obklopuje, je viac ako štvornásobná.

 

Bývalý iniciátor prestavby sovietskej komunistického režimu naposledy navštívil vilu pred troma rokmi, a to spoločne so svojou dcérou a vnúčatami. V súčasnosti tam už nikto z rodiny nebýva a bola ponúknutá na predaj, oznámila dnes agentúra TASS s odvolaním sa na správy nemeckej tlače.

 

O nehnuteľnosť údajne prejavil záujem ruský veľkopodnikateľ uzbeckého pôvodu Ališer Usmanov, ktorý patrí medzi najbohatších mužov Ruska.

 

Podľa svedectva miestnych obyvateľov sa 85-ročný Gorbačov uplynulé desaťročie zdržiaval vo svojej bavorskej vile len zriedka, pričom väčšinou prichádzal len sám.

 

Počas svojich pobytov sa však rád prechádzal po okolí a navštevoval miestne reštaurácie.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies