Gorbačov komentoval krízu na Ukrajine

NETKY.SK • 23 Február 2014, 11:13 • 2 min
Gorbačov komentoval krízu na Ukrajine

ŠARDŽÁ - Gorbačov situáciu na Ukrajine komentoval deň po tom, čo demonštranti ovládli Kyjev a poslanci parlamentu odvolali prezidenta Viktora Janukovyča.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kríza na Ukrajine vyplýva z neschopnosti vlády postupovať demokraticky, povedal dnes posledný sovietsky líder Michail Gorbačov, ktorého citovala agentúra AP.

Gorbačov situáciu na Ukrajine komentoval deň po tom, čo demonštranti ovládli Kyjev a poslanci parlamentu odvolali prezidenta Viktora Janukovyča.

"V konečnom dôsledku je to výsledok neschopnosti vlády postupovať demokraticky, nadviazať dialóg a bojovať s korupciou," povedal Gorbačov na fóre o politickej komunikácii, ktoré sa koná v emiráte Šardžá v Spojených arabských emirátoch (SAE).

Príčina nepokojov na Ukrajine tkvie v "prerušení prestavby", povedal Gorbačov s odkazom na spoločenské reformy, ktoré ako líder bývalého Sovietskeho zväzu v polovici 80. rokov minulého storočia spustil.

Michail Gorbačov (82), pochádzajúci zo zmiešanej rusko-ukrajinskej rodiny, stál na čele Sovietskeho zväzu od roku 1985 až do jeho rozpadu v roku 1991. V roku 1990 získal Nobelovu cenu za mier za svoje zásluhy na ukončení studenej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies