Goooly bude maskotom MS 2019, Slováci využijú aj slogan

NETKY.SK • 27 Január 2015, 12:32 • 2 min
Goooly bude maskotom MS 2019, Slováci využijú aj slogan

BRATISLAVA - Maskot Goooly bude zabávať fanúšikov aj počas hokejových majstrovstiev sveta 2019, ak ich na kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v máji v Prahe definitívne schvália v prospech Slovenska.

slovakia

left justify in out

Po odstúpení Švajčiarska z kandidačného procesu je Slovensko jediným záujemcom o usporiadanie 83. majstrovstiev sveta v hokeji. Goooly bol maskotom aj na svetovom šampionáte 2011. Už v septembri 2014 na polročnom kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v Tenerife na Kanárskych ostrovoch predstavili zástupcovia SZĽH motto šampionátu: "Slovak Republic, Hockey Republic, play again" čiže "Slovenská republika, hokejová republika, hrá opäť". Podobné heslo mal aj prvý šampionát na Slovensku v ére samostatnosti. Zástupcovia SZĽH už predstavili aj logo MS 2019, ktoré vybrali spomedzi 120 zaslaných návrhov. Logo, ktoré navrhol Michal Krajči, nesie základné atribúty šablóny IIHF doplnené o mapu Slovenska, hokejku vo farbách vlajky SR a so štátnym znakom. Na logu je momentálne ešte aj názov kandidát, po pridelení šampionátu zmizne. "Maskot Goooly mal v roku 2011 veľký úspech, je populárny, promujeme ho na všetkých zväzových akciách. Nebudeme ho preto meniť, dostane len nový dres s aktuálnym logom. Rovnako zostane aj úspešný slogan z posledného šampionátu, do ktorého pribudne spojenie 'hrá opäť'. V celom duchu sa bude niesť aj naša samotná prezentácia na kongrese IIHF," uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

 

Prípravné práce kandidatúry pokračujú podľa vopred stanoveného plánu. O šampionát sa uchádzajú Bratislava a Košice. Slovenská strana teraz musí splniť všetky podmienky IIHF. V závere roka 2014 odovzdali Slováci kompletnú technickú dokumentáciu k šampionátu, ktorá obsahovala zámer, organizačnú štruktúru, podporu subjektov na úrovni štátu, ministerstiev, územných celkov a hosťujúcich miest Bratislavy a Košíc. V súčasnosti sa chystá prezentácia pred príslušnou komisiou IIHF, ktorá sa uskutoční 2. a 3. marca v Zürichu. Ešte predtým prídu traja zástupcovia komisie pre podujatia na Slovensko na inšpekčnú cestu. 

 

O pridelení MS 2019 sa bude rozhodovať 15. mája na kongrese IIHF v Prahe. Slováci budú mať pred delegátmi dvadsaťminútovú prezentáciu. "Je rozdelená do dvoch častí. V prvej bude videoprezentácia Slovenska, druhá bude technická, v ktorej predstavíme naše technické riešenia, logistiku, zonáciu a všetky ďalšie otázky. Aj keď sme jediný kandidát, stále si vytvárame na seba tlak a chceme poznať silné i slabé stránky nášho projektu, aby sme zorganizovali úspešný šampionát," uviedol projektový manažér kandidatúry Miroslav Valíček. 

Slovensko predtým organizovalo MS v hokeji v roku 2011, Bratislava ešte v rokoch 1959 a 1992 ako súčasť federácie participovala na usporiadaní šampionátu s českými mestami. Slováci chcú, aby sa o MS 2019 hovorilo ako o ešte vydarenejších ako v roku 2011, ktoré mali obrovský úspech. 

V súčasnosti sú známe už dejiská šampionátov do roku 2018. Najbližšie bude hostiť svetovú hokejovú elitu Česko (Praha a Ostrava) v máji 2016 sa MS uskutočnia v ruských mestách Moskva a Petrohrad, o rok neskôr v nemeckom Kolíne a francúzskom Paríži. Máj 2018 privedie najlepšie reprezentačné výbery do dánskych miest Kodaň a Herning. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona