Google zvýšil v 2. kvartáli tržby i zisk, tržby sa zvýšili o viac než pätinu

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 10:08 • 2 min
Google zvýšil v 2. kvartáli tržby i zisk, tržby sa zvýšili o viac než pätinu

SAN FRANCISCO - Americká internetová spoločnosť Google oznámila rast zisku za 2. kvartál, pod ktorý sa podpísalo najmä zvýšenie tržieb o viac než pätinu. Tie zasa potiahol zvýšený dopyt po internetovej reklame. Napriek tomu firma nesplnila očakávania ekonómov, čo sa týka zisku. Informovali o tom agentúry Reuters, DPA a portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

Čistý zisk Google dosiahol v 2. kvartáli 3,42 miliardy USD (2,53 miliardy eur), čo v medziročnom porovnaní znamená rast o 6 %. Bez započítania mimoriadnych položiek však zisk na akciu dosiahol 6,08 USD, zatiaľ čo analytici oslovení agentúrou Reuters predpokladali zisk na úrovni 6,24 USD/akcia.
      

Tržby sa zvýšili o 22 % na 15,96 miliardy USD a v tomto ukazovateli tak spoločnosť prekonala očakávania trhov. Tie počítali s tržbami na úrovni 15,62 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies